- Hoveniersbedrijf BeijenS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GRASMATTEN:

Voordelen van graszoden!
• U heeft een direct afgewerkt resultaat: geen onkruid en geen opkomstproblemen.
• Sneller gebruik van het gazon: ongeveer 2 weken na het leggen zijn de graszoden vastgegroeid en kan u het gazon reeds gebruiken.
• U kan ‘bijna’ het ganse jaar door een nieuw gazon verwezenlijken. Enkel extreme omstandigheden zoals strenge vorst, temperaturen boven de 30° of waterverzadigde bodems worden vermeden.

De nazorg.
U mag niet te lang wachten met de 1ste maaibeurt, dit moet reeds gebeuren 5 à 7 dagen nadat de zoden gelegd zijn. Doe dit op de hoogste stand van uw grasmaaier, enkel de toppen moeten worden uitgeslagen. U mag het groeipunt van het gras niet raken, dit belemmert de vooruitgang van het gras. De eerste maaiing stimuleert de wortelvorming.
Het is nog steeds heel belangrijk het gazon voldoende water te geven, de wortels zijn nog steeds niet sterk en diep genoeg om alles op hun eentje te doen, ze hebben uw hulp nodig.
U kan ten volle van uw nieuwe gazon beginnen te genieten wanneer u de grasmat niet meer kan opheffen, als u al eerder uw gazon in gebruik neemt bestaat het risico dat de matten verschuiven omdat ze nog niet zijn vastgegroeid

GAZON ZAAIEN:

GRAS-SAMENSTELLINGEN

Een mooi gazon begint bij het inzaaien van het juiste gras. Voor Uw tuin of siergazon gebruiken wij EVERGREENS. Deze grassamenstelling is bestand tegen elke weersomstandigheid. Kiemt snel en is donker groen van kleur.
Standaard Top-mengsels:


ONZE MENGSELS BEVATTEN GREEN QUICK START.
RECOVERY RECREA/SPORT
Ideaal doorzaaimengsel te gebruiken na het verticuteren. RECREA voor privé tuinen, de SPORT voor sportterreinen of velden die intensief betreden worden.

SAHARA SPORT
Meest geschikte grasmengsels voor moeilijke omstandigheden. Een echte topper voor particulieren gazons.

SAHARA/RECOVERY ENDOFYTE
Een revolutionaire techniek ! Bescherm uw gras tegen insectenaanvallen. Engerlingen resistent gras. SAHARA voor nieuwzaai en RECOVERY voor doorzaai.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu